Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Injectare Acid Hialuronic – Tratament Riduri

nechirurgicale

Introducere

Acidul hialuronic se foloseste in scop estetic pentru cresterea volumului tesutului facial. Produsele medicale de umplere (filere) pe baza de acid hialuronic sunt indicate pentru corectarea ridurilor si pentru îmbunatatirea aspectului buzelor. Uzual se injecteaza în zona profunda sau intermediara a dermului. Tesuturile capata un plus de volum, imbunatatind aspectul tenului sau reducand prezenta ridurilor pana la nivelul de corectie dorit.

Capacitatea de lifting si de crestere a volumului este data de calitatea acidului hialuronic de a atrage o cantitate importanta de apa si este consolidata prin procesul de stabilizare la care sunt supuse produsele injectabile. Spre deosebire de acidul hialuronic natural, cel din produsele de infrumusetare are durata de viata mult mai mare, pana la 8 luni.

Cele mai folosite filere cu acid hialuronic pe plan mondial sunt Restylane produs de Q-Med AB, Suedia si Juvederm produs de Allergan, SUA.

Sunt un candidat bun pentru aceasta procedura?

Cele mai uzuale zone in care se injecteaza sunt : santurile din jurul gurii, buze – pentru contur si/sau volum, depresiunile din jurul ochilor (cearcane). Practic produsele injectabile cu acid hialuronic stabilizat se pot injecta oriunde exista o pierdere de volum la nivelul fetei.

Ce alte optiuni sunt?

Tratament riduri cu injectii cu acid hialuronic poate fi eficient daca ridurile nu sunt severe, ca de exemplu ridurile care se formeaza in jurul gurii sau pliurile din obraj si nu exista piele in exces. Nu uitati ca un chirurg plastician este un specialist care va poate oferi o gama extinsa de metode de tratament si impreuna puteti alege o procedura sau o combinatie de tratamente pentru obtinerea celui mai bun rezultat.

Cum ma pregatesc pentru tratament?

Este contraindicata desfasurarea acestei proceduri la persoanele care se regasesc in unul din urmatoarele cazuri:

 • persoane alergice la una dintre componentele utilizate
 • sarcina si perioada de alaptare
 • persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii , anticoagulante sau antiagregante
 • prezenta unor infectii la nivelul fetei.

In ce consta consultatia si procedura?

Tratamentul se face in cadrul primei consultatii daca pacientul doreste sa urmeze procedura si acesta se face prin injectare cu acid hialuronic. Numarul de injectii difera in functie de zona tratata.

Produsele pe care Dr. Popescu le foloseste sunt Restylane si Juvederm care sunt liderii mondiali in domeniu.

Rezultatele se mentin intre 4 si 8 luni in functie de doza injectata si de particularitatile fiecarui pacient. La consultatie se va stabili doza exacta necesara si se va da o estimare a eficientei tratamentului. In general injectarea se repeta la 6 luni pentru rezultate optime.

Care sunt riscurile, complicatiile care pot aparea?

La orice tratament medical in anumite situatii pot apare complicatii, chiar daca aceasta procedura nu este una chirurgicala.

Complicatiile imediat dupa injectare (in primele ore, zile) sunt temporare si dispar in maxim cateva zile :

 • echimoze (vanatai)
 • inrosirea zonei tratate
 • umflarea usoara la locul de injectare.

Complicatii tardive (dupa aproximativ o saptamana):

 • migrarea substantei in zona inconjuratoare, rezultand mici inperfectiuni
 • usoare asimetrii de pozitie

Pe termen lung practic nu exista complicatii, acidul hialuronic fiind eliminat complet din organism dupa 4-8 luni de la tratament.

Ce presupune recuperarea?

Recomandari dupa tratament:

 • evitarea expunerii la caldura (soare, solar, dus fierbinte, etc.) primele zile dupa tratament
 • nu se maseaza zona tratata o saptamana dupa tratament.