Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Excizia infectiilor cutanate

Introducere

Daca aveti o infectie la nivelul mainii sau corpului, este indicat sa consultati un medic. Daca prin tratament conservator vindecarea intarzie sa apara sau infectia recidiveaza, puteti sa apelati la metoda chirurgicala. Aceste infectii, pentru ca par minore, sunt adesea neglijate de pacient, care apeleaza la doctor intr-un stadiu avansat, in care deja au aparut complicatiile, incizia care trebuie realizata si cicatricea care va ramane vor fi mai mari.

In ce consta procedura?

Sunt doua metode de tratament chirurgical al infectiilor cutanate : incizia si drenajul infectiei sau excizia in bloc a regiunii infectate si sutura.

Incizia si drenajul infectiilor cutanate mici sunt efectuate fara internare si cu anestezie locala. Chirurgul face o incizie prin care elimina infectia si o lasa deschisa un timp in functie de gravitatea infectiei, pe urma aplica un pansament dezinfectant; cand infectia s-a vindecat se sutureaza plaga. Uneori se opteaza pentru excizia intregii zone infectate pana in tesut sanatos si sutura imediata a plagii.

Fiecare caz are particularitati individuale si toate acestea vor fi discutate in cadrul consultatiei cu dr. Marius Popescu.

In functie de complexitatea procedurii, pacientii se pot intoarce la activitatile zilnice, in general, in aceeasi zi.

In situatii rare, este nevoie si de alte proceduri pe langa procedura initiala, fie pentru a imbunatati rezultatul, fie pentru recidiva infectiei, care nu este exclusa.

Ce presupune recuperarea?

Perioada de vindecare depinde de gravitatea infectiei si de zona pe care a aparut. In regiunea fetei vindecarea se poate produce in 7 zile, la membre sau pe corp vindecarea poate dura si 2 saptamani.