Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Augmentare Buze cu Acid Hialuronic

Introducere

Orice femeie isi doreste o gura frumoasa si noile tehnici chirurgicale si nechirurgicale va pot ajuta in infrumusetarea buzelor. Exista mai multe tipuri de proceduri de marire a buzelor:

 • prin folosirea de implanturi permanente
 • prin injectarea de acid hialuronic unde rezultatele dureaza in medie 6-9 luni si procedura trebuie reluata.

Sunt un bun candidat pentru aceasta procedura de marire buze cu implant?

Daca esti nemultumita de aspectul buzelor tale si doresti ca sa arate mai pline, una din solutii este marirea buzelor cu implant. Marirea de buze cu implant nu rezolva problema conturului sters al buzelor si nici ridurile din jurul buzelor. Exista o parere unanim acceptata ca procedura de marire a buzelor cea mai lipsita de riscuri este marirea buzelor prin injectare cu acid hialuronic dar rezultatul dureaza in medie 6-9 luni.

Dr. Popescu va sfatuieste sa apelati intai la procedura clasica de marire a buzelor cu acid hialuronic pentru a vedea si daca sunteti multumita de noua imagine si ulterior, daca va doriti o solutie permanenta, sa recurgeti la implant.

In ce consta consultatia?

In cadrul consultatiei, trebuie sa ii transmiteti doctorului:

 • daca aveti alergii
 • daca aveti istoric privind cicatrizarea dificila
 • medicatia curenta.

In timpul consultatiei, dr. Popescu va va analiza conturul buzelor, simetria acestora si va va recomanda dimensiunea potrivita pentru implant. Este ideal daca aduceti poze cu ceea ce va place si ce nu va place pentru ca doctorul sa inteleaga exact care sunt asteptarile dumneavostra de la aceasta procedura.

Care sunt riscurile?

Complicatiile imediate sunt rare, dar orice procedura chirurgicala poate presupune: sangerari, extrem de rar infectii, deplasarea implantului.

Alte probleme care pot aparea:

 • intoleranta implantului
 • herpes
 • asimetrie.

Cum sa ma pregatesc pentru consultatie?

Daca aveti diabet, circulatie proasta, probleme cu coagularea sangelui, fumati trebuie sa le mentionati doctorului pentru evitarea aparitiei complicatiilor. Va trebui sa:

 • nu luati aspirina sau alte antiinflamatorii
 • renuntati la fumat cateva saptamani inainte si dupa operatie.

In ce consta procedura de marire buze?

Marirea buzelor cu implant este o procedura care necesita in mod normal anestezie locala. Implanturile sunt de diferite dimensiuni, in functie de rezultatul ce se doreste a fi obtinut de catre pacienta.

Mici incizii vor fi date in colturile gurii, incizii care de obicei sunt ascunse vederii si prin acestea vor fi introduse implanturile. Procedura se poate desfasura pentru una sau ambele buze in acelasi timp.

Ce presupune recuperarea?

Va puteti intoarce la activitatea dumneavoastra obisnuita a doua zi. Inflamatia si vanataile pot dura de la 3 zile la o saptamana. Disconfortul e minimal si cel mai adesea nu este necesara medicatia pentru durere.

Pentru o recuperare mai rapida:

 • pungi de gheata aplicate
 • limitarea vorbitului si mestecatului de guma in primele 48 ore
 • limitarea zambetului si rasului in prima saptamana
 • sa dormiti intr-o pozitie cu capul cat mai ridicat
 • sa nu va aplecati, faceti exercitii, alte activitati care pot creste presiunea sanguina in buze
 • evitati activitatile stresante pentru 1-3 zile

Fiecare pacient are un ritm propriu de vindecare dar recuperarea dureaza in medie 1-2 saptamani.

Cand voi vedea rezultatul?

Rezultatul final il veti avea in 1-2 luni dupa operatie. Marea majoritate a pacientelor apeleaza la metoda de marire buze cu implant din motive economice, pentru ca implanturile sunt permanente, spre deosebire de injectarea cu acid hialuronic care trebuie repetata periodic, si sunt multumite de rezultat.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentru monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.