Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Intrebari frecvente

Ce este chirurgia plastica?

Cuvantul “ plastic” vine din greaca: “plastikos” care inseamna “sa modelezi, sa dai forma”. Termenul de”chirurgie plastica” se refera la modelarea corpului uman, cat mai estetic cu putinta, utilizand cele mai noi tehnici chirurgicale.Chirurgia plastica inglobeaza chirurgia estetica si microchirurgia.

Care este diferenta intre chirurgie plastica, chirurgie estetica, chirurgie reconstructiva?

Chirurgia plastica inglobeaza chirurgia estetica si chirurgia reconstructiva. Chirurgia estetica se refera la procedurile chirurgicale efectuate pentru imbunatatirea aspectului fizic. Chirurgia reconstructiva se refera la alte aspecte legate de chirurgia plastica care implica corectia unor probleme de sanatate si de folosirea unor functii ale corpului, refacerea tesuturilor si organelor dupa accidente, arsuri, infectii, malformatii congenitale etc.

Ce ar trebui sa stiu inainte de a alege un chirurg plastician?

Pentru ca domeniul a cunoscut o dezvoltate spectaculoasa in ultimii ani in Romania, exista doctori cu alte specializari (ca dermatologia, chirurgia generala) care nu sunt certificati ca si medici plasticieni si totusi executa operatii de chirurgie plastica pentru ca legislatia romaneasca este evaziva si permite acest lucru.
Doctorul la care apelati trebuie sa fie medic specialist in Chirurgie plastica, ceea ce inseamna ca a terminat rezidentiatul, a promovat examenul de specialitate si are drept de libera practica in Chirurgie plastica si Microchirurgie reconstructiva.

Doresc un aspect cat mai natural. Este posibil?

Acesta este unul din obiectivele dr. Marius Popescu. In cadrul consultatiei, este important sa discutati toate aspectele implicate si asteptarile pe care le aveti de la operatia respectiva. O buna intelegere intre doctor si pacient este cheia reusitei.

Ce se intampla daca ceva nu merge bine si nu sunt multumita de rezultat?

In primul rand, toate procedurile chirurgicale (chirurgie estetica) presupun un risc inerent de complicatii in ciuda celor mai bune conditii de tratare si a experientei doctorului. Marea majoritate a complicatiilor sunt fie nespecifice (sub 5%), fie rare (sub 1%), totusi este esential ca inainte de operatie sa intrebati si clarificati toate riscurile si efectele secundare ale procedurii de chirurgie estetica. Daca sunt complicatii postoperatorii, doctorul Popescu le va trata fara costuri suplimentare. Doctorul Popescu nu va renunta la tariful sau daca:

– pacientul a ignorat instructiunile post-operatorii

– pacientul nu s-a prezentat la examinarile post-operatorii.

Este chirurgul plastician un specialist in piele?

Dermatologii sunt specializati in tratarea bolilor de piele prin metode medicale, dar chirurgul plastician are un rol important in tratamentul chirurgical al problemelor de sanatate la nivelul pielii. De asemenea chirurgul plastician este cel care in scop estetic poate sa ofere un aspect mai proaspat pielii prin liftingul fetei, liposuctie, abdominoplastie etc.

Regasiti mai jos procedurile pe care le efectueaza un chirurg plastician:

– operatii estetice pentru fata, gat, corp incluzand urechi, ochi, nas, buze, sani, abdomen, solduri, brate, piele.

– malformatii congenitale ale mainilor si fetei ca “buza de lup”, agenezie ureche etc.

– tumori benigne si maligne ale pielii si tesuturilor subcutanate

– tumori benigne si maligne la nivelul fetei si membrelor

– chirurgia mainii

– leziuni traumatice ale scheletului osos al fetei si mainii

– tratamentul arsurilor si al sechelelor cicatriceale post arsura

– orice probleme privind inlocuirea, refacerea pielii

– reconstructii ale organelor si functiilor afectate de catre accidente, cancer, etc. la nivelul fetei, corpului.

Cat este de scumpa chirurgia plastica, partea de estetica?

In urma cu 10 ani erau doar cativa chirurgi care aveau clinici de chirurgie plastica si tarifele acestora erau destul de ridicate. Chirurgia plastica fiind un domeniu cu mare potential de crestere, din ce in ce mai multi doctori si-au deschis clinici si cabinete private si competitia a determinat scaderea costurilor. In general, la toate procedurile chirurgicale, tariful medicului reprezinta o mare parte din cost. Pentru a deveni specialist in chirurgie plastica cu drept de a practica operatii estetice, un absolvent de liceu trebuie sa se pregateasca inca cel putin 12 ani (6 ani facultatea de medicina si 6 ani de rezidentiat), completati de pregatire medicala continua pentru a fi la curent cu ultimele noutati in domeniu. Dr. Marius Popescu are preturi foarte competitive si acest lucru nu implica sub nici o forma scaderea calitatii pentru client.

Chirurgia plastica lasa cicatrici vizibile?

Orice taietura sau incizie in piele lasa o cicatrice ca urmare a procesului normal de vindecare. Dar, cu pregatire si experienta extinsa, un bun chirurg specializat in chirurgie plastica este capabil sa minimizeze marimea cicatricilor si sa le plaseze in zone cat mai putin vizibile.

Sunt operatiile de chirurgie estetica dureroase?

Fiecare procedura de chirurgie estetica are un anumit nivel de durere si disconfort. In mod normal, procedurile mici, minim invazive implica anestezie locala, administrata de chirurg. In procedurile complexe de chirurgie estetica, se utilizeaza de obicei anestezia generala, administrata de un medic anestezist. Post-operator, pacientii primesc medicatie pentru durere pentru a minimiza disconfortul.

Care sunt cele mai efectuate proceduri de chirurgie plastica?

Cele mai frecvent efectuate operatii estetice sunt: operații de marire sâni, ridicare sani, rinoplastie, liposuctie si blefaroplastia. In ultimii 10 ani, numarul persoanelor care au apelat la chirurgia plastica s-a triplat!