Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Lipofilling Facial – Operatie estetica la față

Introducere

Daca considerati ca aveti nevoie de o procedura de intinerire a fetei, dar nu sunteti inca pregatit pentru un lifting facial sau pentru alta forma de chirurgie estetica a fetei, puteti apela la injectii cu grasime in zona fetei. Aceasta metoda de remodelare faciala, numita si microlipoinjectie, restabileste contururile atractive ale obrajilor, barbiei si zonei sub ochi si poate adauga volum la buze.

Sunt un candidat bun pentru lipofiling?

Injectiile cu grasimi in zona fetei pot corecta:

  • ridurile de expresie care apar adesea cu varsta, cum ar fi cele de zambet, de incruntare, de tip “marioneta” (care merg din laturile gurii pana la barbie),
  • ridurile si cutele fetei, de sub ochi sau de sub pometi,
  • buzele care si-au pierdut volumul odata cu inaintarea in varsta,
  • cicatricele produse de acnee.

Un transfer de grasime prin injectare este utilizat adesea la pacientii care prezinta lipoatrofie, ceea ce inseamna pierderea stratului de grasime din zona obrajilor si a maxilarului. Cu ajutorul procedurii de lipofiling se pot umple zonele atrofiate si astfel se restabilesc contururile placute ale fetei. Persoanele cu una sau mai multe dintre aceste probleme pot fi candidati buni pentru transferul de grasime autolog.  Pacientii mai tineri pot fi eligibili pentru transferul de grasime in anumite cazuri.

In ce consta consultatia?

La prima dumneavoastra intalnire cu dr. Marius Popescu, veti discuta detalii  despre aceasta procedura, despre limitele si riscurile ei, precum si despre antecedentele medicale si obiceiurile actuale, cum ar fi fumatul si utilizarea de medicamente care subtiaza sangele, alte medicamente, pilule contraceptive sau suplimente, astfel incat medicul sa poata determina cu exactitate in ce conditii sunteti un bun candidat pentru operatia de lipofiling.

In ce consta procedura?

Microlipoinjectia, denumita si transferul de grasime autolog, este o procedura in care grasimea corporala a unei persoane este folosita pentru a ingrosa zonele subtiate ale fetei sau pentru a adauga volum acolo unde se doreste. Termenul „autolog” se refera la utilizarea propriilor tesuturi sau a grasimilor.
Procedura de transfer de grasime este un proces de extragere a grasimilor dintr-o zona a corpului, de purificare a acestora, apoi de injectarea celulelor adipoase in zona tinta. Rezultatele transferului de grasimi sunt de obicei vizibile imediat dupa procedura si pot dura cateva luni, ani, sau chiar permanent.

Care sunt riscurile?

Ca si in cazul tuturor tratamentelor estetice, transferul de grasime are atat riscuri, cat si beneficii. Riscurile sunt:

Pentru zona donatoare: hematoame, tumefiere, amortirea temporara a zonei, sensibilitate pana la 24 de ore de drenaj al lichidului anestezic, cicatrice minore.

Pentru zona tratata: hematoame, tumefiere (in mod special buzele, daca sunt tratate), amortirea temporara a zonei, sensibilitate.

Este recomandat sa folositi comprese reci in primele ore dupa operatie pentru a minimiza tumefierea.

Cum sa ma pregatesc pentru operatia de lipofiling?

Este necesar sa va consultati cu medicul pentru pregatirea preoperatorie si sa aveti in vedere:

  • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
  • evitarea anumitor medicamente

De asemenea, preoperator sunt identificate zonele adecvate de donare pentru recoltarea grasimilor. Acestea includ partea interioara a genunchiului, a bratului superior, coapsei, zona feselor, abdomenului, soldurilor, spatelui, precum și a gatului. Zonele donatoare și zonele beneficiare sunt fotografiate pentru a compara rezultatele pre și post operatorii.

Ce se va intampla in ziua operatiei?

Interventia dumneavoastra chirurgicala de lipofilling va fi efectuata in clinica noastra de chirurgie estetica, sub anestezie locala. Un calmant oral va va fi administrat daca este cazul inaintea operatiei pentru confortul dumneavoastra. Procedura dureaza in general o ora, in functie de natura si complexitatea ei in cazul dumneavoastra.

Etapa 1 – Recoltarea grasimilor

Procedura de transfer de grasime incepe cu liposuctia pentru a recolta o cantitate de grasimi dintr-o zona cu surplus a donatorului, care ar putea fi abdomenul, fesele, soldurile sau coapsele. Pentru a colecta cat mai multe celule de grasime nedeteriorate, este posibil sa se utilizeze doar o liposuctie redusa. Aceste celule grase sunt indepartate din zona respectiva cu un ac hipodermic mic sau cu o canula speciala care este proiectata in asa fel incat sa limiteze deteriorarea celulelor adipoase.

Etapa 2 – Izolarea celulelor de grasime

Odata ce o cantitate adecvata de grasimi a fost colectata, ea este centrifugata la o viteza foarte mare, pentru a separa celulele grase de lichidul care este, de asemenea, indepartat prin liposuctie. Celulele de grasime deteriorate sunt indepartate. Numai celulele adipoase intregi, nedeteriorate si curatate sunt apoi folosite pentru transferul de grasimi.

Etapa 3 – Reinjectarea grasimii

Procedura de transfer a grasimii se finalizeaza prin injectarea celulelor de grasime in zonele tinta ale fetei dumneavoastra. In acest moment, medicul va identifica fiecare zona injectata cu grasime, cu intentia de a corecta imperfectiunile sau de a retusa contururile. Medicul va injecta celulele adipoase la adancimea necesara pentru a obtine rezultatele dorite ale transferului de grasime.

Ce presupune recuperarea?

Odata ce transferul de grasime este complet, este posibil sa aveti o usoara umflare si vanatai, atat in zonele de unde s-a recoltat grasimea, cat si in zonele unde s-a transferat. Umflarea poate fi de asteptat sa dispara in cateva zile, iar orice disconfort pe care il simtiti poate fi controlat cu medicamente pentru durere. Ca si in cazul tuturor procedurilor medicale, trebuie sa urmati toate instructiunile postoperatorii recomandate de chirurgul estetician. Multi pacienti se reintorc la activitatile lor zilnice obisnuite in cateva ore sau o zi, doua, dupa procedura de lipofiling.

Cand voi vedea rezultatele si cat vor dura?

Rezultatele transferului de grasime sunt imediat vizibile sau vor fi evidente dupa ce orice umflare a zonei respective a scazut. Un beneficiu semnificativ al acestei tehnici este ca, in general, rezultatele dureaza mult mai mult decat rezultatele altor materiale de umplutura dermica. Rezultatele individuale de transfer de grasime variaza cu siguranta, dar cu o procedura corect efectuata, rezultatele pot dura chiar ani. Remodelarea faciala prin lipofiling ofera cateva beneficii majore. Pe langa corectarea problemelor legate de imbatranirea fetei, transferul de grasime autolog este natural. Materialul folosit nu provine dintr-un animal sau dintr-un produs sintetic, este versatil, grasimea poate fi utilizata pentru diferite imperfectiuni ale fetei, inclusiv cicatrici ale pielii. Efectele operatiei de lipofiling facial sunt de lunga durata, injectiile cu grasime faciala dureaza mult mai mult decat injectabilele cosmetice. Si remodelarea faciala prin injectii cu grasime este sigura, deoarece nu exista reactii alergice care sa va ingrijoreze, transplantul de grasime fiind din propriul organism. Microlipoinjectia este, de asemenea, o completare excelenta a procedurilor de refacere a fetei, cum ar fi microdermabraziunea si peelingul chimic, precum si injectiile cu botox.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul estetician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentru monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. Medicul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.