Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Lifting Brate – Brahioplastie

Introducere

Lifting-ul (cu sau fara liposuctie) poate sa iti redea tonicitatea pielii si a muschilor bratelor.

Sunt un bun candidat pentru liftingul bratelor?

La liftingul bratelor apeleaza de obicei cei care au pierdut in greutate semnificativ si care raman cu piele in exces pe brate in urma dietei.

Tesutul moale al bratelor devine lax. Si persoanele slabe pot avea un exces de piele pe brate ca urmare a imbatranirii sau a zestrei genetice. Chiar si la cei care fac exercitii fizice regulate poate aparea aceasta problema.

In ce consta consultatia?

Pacientul va discuta impreuna cu doctorul:

 • Starea de sanatate, anterioara si prezenta
 • Medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • Operatiile anterioare
 • Istoricul pierderii in greutate si planurile de viitor in acest sens.

In timpul consultatiei, dr.Marius Popescu va va analiza bratele, grasimea in exces si starea muschilor din zona cat si elasticitatea pielii.

Pentru un rezultat cat mai bun, dr. Popescu va poate sugera alte proceduri suplimentare care pot fi combinate cu liftingul bratelor cum ar fi liposuctia.

In ce consta operatia?

In cazul persoanelor cu pielea elastica liposuctia poate sa rezolve problema. Daca exista prea multa grasime, o piele cu o slaba elasticitate sau cu probleme , atunci este necesara interventia de lifting a bratelor. Aceasta procedura consta intr-o incizie de-a lungul bratului ascunsa pe partea interioara, care de obicei tine de la subrat pana spre cot. Poti avea o incizie mult mai mica daca cantitatea de piele lasata este localizata in aproprierea subratului. Dupa ce se face incizia, grasimea in exces este inlaturata prin liposuctie. Pielea in exces este apoi taiata, stransa si suturata, rezultand un brat mult mai suplu si mai ferm.

Care sunt riscurile?

De ani de zile, aceasta procedura se efectueaza fara complicatii majore si totusi, ca orice operatie chirurgicala, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvata este una din cele mai importante aspecte ale consultatiei. In timpul consultatiei, dr. Marius Popescu va discuta posibilele complicatii, va va raspunde la intrebari si va va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Cum sa ma pregatesc pentru operatie?

Trebuie sa aveti in vedere:

 • Renuntarea la fumat cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • Evitarea anumitor medicamente
 • Obtinerea de ajutor pentru primele 24 de ore dupa operatie, pentru ca anumite miscari ale membrelor superioare vor fi interzise.

Ce se intampla in ziua operatiei?

De obicei operatia de lifting a bratelor dureaza intre 1-3 ore. Poata sa implice anestezie locala cu sedare sau anestezie generala, in functie de cat de complexa este operatia. Pacientul poate pleca acasa in aceiasi zi de obicei.

Ce presupune recuperarea?

Bratele vor fi umflate, vor aparea vanatai si un usor disconfort dupa procedura iar doctorul va poate prescrie medicatie pentru durere. :

Prima saptamana

 • un bandaj de compresie va fi utilizat pentru brate
 • inflamatia va atinge maximul in doua trei zile dupa operatie
 • daca tineti bratul ridicat cu perne poate ajuta la diminuarea inflamatiei

Dupa doua saptamani

 • se extrag eventualele fire neresorbabile
 • se pot spala bratele
 • va puteti relua activitatea care nu implica efort fizic intens

Cand voi vedea rezultatul?

Imbunatatirea aspectului apare imediat, dar rezultatul final va fi vizibil dupa cel putin 3 luni de la operatie.

Desi operatia de lifting al bratelor are efecte de durata, nici o procedura estetica nu poate opri procesul de imbatranire. De asemenea fluctuatia in greutate afecteaza rezultatul operatiei.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie, cand se vor schimba bandajele. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 2 controale la 3, respectiv 6 luni, pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.