Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Epilarea definitiva

nechirurgicale

Introducere

Aparatul cu lumina intens pulsata (IPL), folosind energia luminoasa, distruge foliculul pilos si impiedica cresterea parului. Energia este atrasa de pigmentul de culoare inchisa al firului de par, de aceea cu cat contrastul dintre piele si firul de par este mai mare, cu atat rezultatele sunt mai bune.

In ce consta procedura?

Firele de par au trei faze de crestere: activa, regresiva (cand cresterea este stopata) si pauza (cand parul se pregateste pentru o noua crestere). Tratamentul este eficient doar in faza activa, de aceea sunt necesare mai multe proceduri la un interval de timp de 4-6 saptamani, in general 6-8 sedinte.

Durata procedurii depinde de dimensiunea ariei de tratat, in medie durand 15-30 minute.

Procedura este usor de suportat, pacienta simtind usoare intepaturi ca de insecta.

Cum ma pregatesc pentru procedura?

Inaintea sedintei de tratament trebuie evitata expunerea solara precum si epilarea prin smulgere. Firele de par se aduc la nivelul pielii prin radere in asa fel incat sa aibe intre 1-3 mm in ziua sedintei.

Pacienta simte ca o piscatura in momentul aplicarii flash-ului luminos. Pielea poate fi rosie in zona tratata pentru cateva ore, dupa care roseata dispare complet. Se evita expunerea solara sau baia fierbinte in ziua tratamentului . Se vor folosi creme cu factor de protectie solara in zilele urmatoare tratamentului in cazul expunerii la soare. Firele cad singure la 7-10 zile dupa tratament.

Cand voi vedea rezultatele?

Cele mai bune rezultate sunt pe zonele unde parul este mai inchis la culoare si mai des. De asemenea rezultate excelente se obtin la persoanele care au contrast cat mai mare intre pielea deschisa si parul inchis la culoare. In general , pilozitatea se reduce in medie cu 80%, pentru restul firelor fiind necesare sedinte de intretinere la fiecare 6 luni.