Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Liposuctie (Lipoaspiratie)

Introducere

Multe persoane, barbati si femei, se straduiesc din rasputeri sa piarda depozitele nedorite de grasime in exces. Chiar si cu exercitii fizice si o alimentatie sanatoasa, grasimea este greu de eliminat din anumite zone ale corpului. Daca aveti probleme cu grasimea localizata si doriti un contur al corpului mai armonios,operatia de liposuctie poate fi o solutie.

Rezultatul va deveni vizibil dupa cateva saptamani cand inflamatia a disparut. Dupa procedura de liposuctie veti vedea o diferenta notabila. Liposuctia elimina depunerile de grasimi de pe anumite zone ale corpului, fetei sau gatului. Se poate utiliza pentru conturul coapselor si al soldurilor, pentru obtinerea unui abdomen mai suplu sau pentru a eminina o barbie dubla.

Desi informatiile de baza despre aceasta procedura sunt prezentate pe site, cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu dr. Marius Popescu.

Sunt un bun candidat pentru liposuctie?

Barbati si femei de toate varstele pot beneficia de procedura de liposuctie. Trebuie mentionat ca operatia de liposuctie nu este o metoda de slabire, ci o procedura pentru un mai frumos contur al siluetei, pentru eliminarea zonelor cu grasime in exces care par disproportionate fata de restul corpului ca de exemplu: aripioarele de pe solduri sau coapse sau un abdomen cu tendinta de depunere excesiva de grasime. Candidatii ideali trebuie sa fie aproape de greutatea ideala, din punctul lor de vedere, cand apeleaza la liposuctie. Desi persoane de toate varstele pot apela la liposuctie, o buna elasticitate a pielii este necesara pentru obtinerea unui rezultat eficient.

Esti un candidat bun pentru liposcutie daca ai o greutate normala si zone localizate cu grasime in exces ca de exemplu:

 • abdomen
 • solduri
 • partea interioara si exterioara a coapselor
 • partea anterioara si posterioara a coapselor
 • partea interioara a genunchilor
 • barbie si gat.

Desi liposuctia ofera o linie mai armonioasa a corpului, se poate crea confuzie intre ceea ce procedura poate sa ofere sau un.

Procedura de liposuctie poate:

 • Sa fie realizata impreuna cu alte proceduri chirurgicale in mai multe zone in acelasi timp; desi pot exista anumite riscuri privind combinarea procedurilor, chirurgul plastician va evalua aceste riscuri si va decide care este cea mai sigura procedura de urmat;
 • Poate sa fie folosita ca tratament pentru ginecomastie (marirea sanilor la barbati)
 • Se poate efectua liposuctie pentru a elimina grasimea de pe abdomen, brate, barbia dubla. Poate subtia coapsele si soldurile si oferi un contur mai armonios pentru genunchi.

Procedura de liposuctie nu poate:

 • Sa fie utilizata ca substitut pentru dieta si exercitii fizice;
 • Trata celulita;
 • Nu este o metoda de slabit.

In ce consta consultatia?

O consultatie cu chirurgul plastician este primul pas pentru procedura de liposuctie. Dr. Marius Popescu va stabili impreuna cu pacientul scopul procedurii, se vor discuta toate intrebarile si riscurile implicate si urmatorii pasi de urmat cat si:

 • starea medicala a pacientului – anterioara si prezenta
 • medicatia curenta, suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile precedente
 • istoricul pierderii in greutate cat si planul de pierdere in greutate pe viitor
 • analizarea zonelor cu probleme si a elasticitatii pielii.

La barbati, cele mai solicitate zone pentru liposuctie sunt abdomenul si „manerele dragostei”, zone care au si rezultate foarte bune in urma procedurii.

In ce consta operatia de liposuctie?

Liposuctia presupune mici incizii efectuate in zona tratata. Aceste incizii sunt ascunse in cutele naturale ale corpului de cate ori este posibil. Un tub subtire numit canula este apoi introdus prin incizii si folosit pentru aspiratia grasimii nedorite, folosind o unitate de vid-presiune sau in unele cazuri o seringa de mana.

Dr. Popescu utilizeaza tehnica liposuctiei tumescente, unde grasimea este preinjectata cu o substanta de infiltrat care favorizeaza aspiratia. Aceasta metoda reduce sangerarea, inflamatia si pierderea de lichide si ofera o perioada mai scurta de recuperare.

Ce riscuri implica liposuctia?

De ani de zile, aceasta procedura se efectueaza fara complicatii majore si ca orice operatie implica un anumit grad de risc. Informarea adecvata este una din cele mai importante aspecte ale consultatiei. In timpul consultatiei, dr. Popescu va discuta posibilele complicatii, va va raspunde la intrebari si va va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Cum sa ma pregatesc pentru liposuctie?

Dr. Popescu va va pregati pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile ale operatiei.

Masuri care trebuie respectate:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente.

Ce se intampla in ziua operatiei?

In timpul operatiei, medicatia va fi oferita pentru a asigura confortul pacientului. Anestezia generala este cel mai probabil a fi utilizata in timpul procedurii. Anestezia locala se poate utiliza numai in situatia in care zona tratata este foarte mica.

Un articol de imbracaminte care asigura o compresie ferma va ajuta la minimizarea inflamatiei. Dupa liposuctie veti observa o diferenta notabila. Dupa disparitia inflamatiei, rezultatul va fi si mai evident.

Ce presupune recuperarea?

Doar atunci cand doctorul va da acordul se va renunta la purtarea imbracamintii speciale pentru compresie. Imbracamintea ajuta vindecarea si controlarea inflamatiei, de aceea este absolut necesar ca acesta sa fie purtata in timpul primei etape a vindecarii.

Desi pacientii pot avea dureri in urma operatiei, acestea sunt bine controlate cu medicatia adecvata. Toti pacientii sunt incurajati sa se dea jos din pat la scurt timp dupa interventia chirurgicala. Fiecare pacient are un ritm de vindecare propriu, dar va puteti astepta ca recuperarea dv. sa decurga in felul urmator:

In prima saptamana

 • inflamatia va atinge punctul maxim si va incepe sa se reduca
 • va puteti intoarce la lucru, daca acest lucru nu presupune munca fizica
 • pansamentele vor fi inlaturate

Dupa cateva saptamani

 • vanataile se vor atenua si eventual vor disparea
 • veti recastiga senzatiile normale pe zonele tratate
 • inflmatia va continua sa se diminueze

Cand voi vedea rezultatele?

Dupa liposuctie, rezultatele vor aparea gradual pe masura ce inflamatia si retinerea de fluide se vor diminua. Desi veti vedea rezultate dupa cateva saptamani va dura trei luni sau mai mult pentru a ajunge la rezultatul final.

Rezultatul liposuctiei este permanent atata timp cat va mentineti greutatea postoperatorie. Chiar daca castigati cateva kilograme, veti vedea ca greutatea se distribuie diferit pe corp dupa procedura. Majoritatea pacientilor au fost incantati de linia armonioasa a corpului dupa liposuctie.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare pentru procedura de liposuctie. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.