Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Ridicarea sanilor

marirea sanilor

Introducere pentru ridicarea sanilor

Volumul nu este singurul factor important in aspectul sanilor. Forma si pozitionarea lor le poate conferi un aspect frumos, tineresc si suplu sau dimpotriva. Daca va doriti ca sanii dumneavoastra sa fie mai fermi, mai sus pozitionati si cu un aspect mai estetic, operatia de ridicare sani poate sa fie solutia potrivita pentru dumneavoastra.

Operatia de ridicare sani (mastopexia) poate sa elimine pielea in exces si sa remodeleze sanii pentru un aspect mult mai ferm si mai proeminent. In timpul operatiei sanii sunt ridicati si mamelonul este repozitionat. Areolelele pot fi reduse in marime si simetrizate pentru o mai buna proportionare. Daca doriti sa castigati si in volum, poate fi necesara si marirea sanilor.

Sunt o buna candidata pentru operatia de ridicare sani?

Multe femei au apelat in decursul timpului la aceasta operatie. Este recomandat sa se astepte ca sa fie incheiat procesul de dezvoltare al sanilor si este preferabil sa fie realizata dupa sarcini, pentru ca acestea si alaptarea pot afecta rezultatul. Totusi multe femei opteaza sa isi faca operatia inainte. Operatia de ridicare sani poate insa afecta abilitatea de a alapta.

Operatia se adreseaza femeilor care prezinta diferite grade de ptoza mamara.

O buna candidata la aceasta operatie este o femeie deranjata de urmatoarele aspecte:

 • sani lasati cu volum satisfacator
 • lipsa de fermitate a sanilor, cu areole de mari dimensiuni
 • ptoza mamara cu mameloane care sunt pozitionate la pliul sanului sau mai jos

Ridicarea sanilor poate sa corecteze si asimetria, aceasta fiind o situatie des intalnita. Operatia de ridicare a sanilor are rezultate excelente la femeile cu sani mai mici, desi procedura ofera beneficii femeilor cu sani de toate marimile.

In ce consta consultatia?

Programarea la o consultatia de ridicare sani este primul pas care trebuie urmat. Doctorul si pacienta vor discuta impreuna starea medicala, scopurile estetice si toate aspectele implicate.

Aspecte care vor fi discutate in cadrul consultatiei:

 • conditia medicala trecuta si prezenta
 • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile precedente
 • istoricul pierderii in greutate si planurile de acest fel pe viitor.

In timpul consultatiei, doctorul va va examina sanii, va analiza marimea, forma, elasticitatea pielii si pozitia mamelonului. Se vor face fotografii pentru dosarul medical.

In ce consta operatia de ridicare sani?

Exista mai multe variante pentru procedura de ridicare sani, in functie de scopurile estetice si trasaturile individuale. Cea mai utilizata metoda consta in trei incizii: una in jurul areolei, alta verticala de la areola la pliul sanului si a treia urmand curba naturala de sub san.

Prin aceste incizii, doctorul inlatura pielea in exces si modeleaza tesutul mamar. Mamelonul si areola care raman atasate de tesutul subcutanat sunt ridicate mai sus. Areola poate de asemenea sa fie redusa ca marime pentru o mai buna proportionare.

Sunt alte optiuni pentru procedura de ridicare sani?

In functie de trasaturile individuale, incizia orizontala de sub pliul sanului poate fi evitata in anumite cazuri.

Pentru sani cu ptoza mica este posibila efectuarea operatiei doar pe incizie periareolara.

Care sunt riscurile?

Fiecare procedura chirurgicala implica un anumit grad de risc. Mii de femei au apelat la operatia de ridicare a sanilor fara complicatii majore. In timpul consultatiei veti discuta cu doctorul toate riscurile implicate si posibilitatile de minimizare a acestora. Spre deosebire de operatia de marire a sanilor, mastopexia presupune cicatrici mai vizibile. Avantajul este ca nu implica implantarea unui material strain, rezultatele se pot mentine pe termen foarte lung. Postoperator este posibil sa se piarda partial sensibilitatea mameloanelor. Posibilitatea de a alapta poate fi afectata.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatia de ridicare sani?

Este important sa respectati instructiunile pe care vi le transmite doctorul privind:

 • renuntarea la fumat cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • cineva trebuie sa aiba grija de dumneavoastra in primele 24 de ore dupa operatie, sa va duca acasa cu masina deoarece sofatul este interzis in primele saptamani.

Ce se va intampla in ziua operatiei?

Aceasta procedura necesita anestezie generala si cel putin o zi de spitalizare. Operatia dureaza in jur de 3 ore. Este posibil sa fie necesara montarea unor tuburi de drenaj.

Imediat dupa operatie veti fi pansata si veti purta un sutien special de sustinere.

Disconfortul pe care il veti avea in primele zile dupa operatie va fi controlat cu medicatie contra durerii.

Ce presupune recuperarea?

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, puteti sa va asteptati ca recuperarea dumneavoastra sa decurga in felul urmator:

In prima saptamana:

 • va veti simti ceva mai confortabil si veti putea sa va miscati mai usor
 • pansamentele vor fi schimbate
 • eventualele tuburi de dren vor fi indepartate
 • puteti sa desfasurati activitati nestresante si care nu implica efort fizic

Dupa 2 saptamani

 • inflamatia si vanataile se vor diminua
 • toate firele vizibile vor fi inlaturate
 • senzatiile din mameloane se vor imbunatati
 • puteti sa reluati activitatea normala, inclusiv exercitiu fizic moderat

Dupa cateva luni:

 • sanii se vor aseza in forma lor finala
 • liniile inciziilor se vor estompa

Cand voi vedea rezultatul final?

Imediat dupa operatie veti observa ridicarea sanilor, insa dupa cateva luni inflamatia se va retrage complet, pielea se va relaxa, cicatricile se vor decolora si veti putea vedea rezultatul final: un aspect mai suplu, tineresc, sani mai ridicati.

Ridicarea sanilor presupune cicatrici permanente destul de extinse care pot fi usor de ascuns sub costumul de baie si care vor deveni de culoarea pielii inconjuratoare cu timpul.

Rezultatul ar trebui sa dureze multi ani dar factori ca greutatea fluctuanta, sarcinile, dereglarile hormonale, pot afecta longevitatea operatiei. Cu timpul, efectul gravitatiei va schimba forma sanilor si poate fi necesara o noua interventie in situatia in care va doriti un aspect mai tineresc.

ridicarea sanilor

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie, urmatoarele la una si doua saptamani. Este recomandat sa veniti la inca 2 controale la 3 si 6 luni pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Galerie