Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Traieste mai mult detectand cat mai de timpuriu cancerul de piele!

Melanomul este un cancer de piele cauzator de moarte daca este neglijat, insa cu o rata ridicata de vindecare daca este descoperit din vreme si indepartat prin excizie chirurgicala. Melanomul trebuie mereu luat in seama, acesta provocand destule decese care ar fi putut fi evitate si oamenii salvati prin depistarea lui precoce.

Cum se detecteaza melanomul? Uitati-va cu atentie la alunitele dumneavoastra. Urmati ABC-ul atunci cand vreti sa va dati seama daca aveti o alunita care trebuie verificata de catre medicul dermatolog. “A” reprezinta asimetria, ceea ce inseamna ca daca ati trasa o axa imaginara, alunita nu arata la fel de ambele parti. “B” reprezinta bordurile, conturul, adica sunt marginile alunitei regulate? Sau sunt ondulate ca o piesa de puzzle?

“C” reprezinta culoarea. Aveti vreo alunita de culoare neagra? Exista alunite de diferite nuante de maro, negru sau rosu. Alunitele normale sunt de obicei de o singura culoare. Dar, daca oricare dintre alunitele dumneavoastra are culoarea neagra, aceasta ar putea fi un semn de melanom si ar trebui verificat acest lucru. “D” reprezinta diametrul, este acesta mai mare decat o guma de creion? Si, in final, “E” inseamna evolutie, adica se schimba caracteristicile alunitei in timp? Devine mai mare, isi schimba culoarea, etc?

Cele mai frecvent cancer de piele este carcinomul cu celule bazale. In timp ce melanomul poate fi un de cancer de piele mortal, totusi el nu este cel mai comun tip de cancer de piele. Cel mai frecvent tip de cancer de piele este carcinomul bazocelular BCC. BCC este cel mai frecvent intalnit la nivelul fetei, cu toate acestea, poate fi, de asemenea, gasit pe piept, spate, brate sau picioare. Carcinomul bazocelular este foarte rar mortal, pot ramane in schimb cu o cicatrice de la indepartarea chirurgicala a acestuia. Cu cat mai devreme vom detecta acest tip de cancer, cu atat va fi mai mica cicatricea ramasa. Deasemenea, puteti apela la serviciile unui medic chirurg estetician cu experienta pentru a obtine rezultate mai bune si din punct de vedere estetic. Daca observati un punct ca o leziune pe fata, care nu se vindeca sau nu dispare dupa trei luni, este indicat sa mergeti la un medic dermatolog pentru a va face o verificare. Prin detectarea precoce a cancerului de piele ne prelungim viata.

Sa prevenim pe cat posibil cancerul de piele si chiar ridurile!

Da, ne place soarele, beneficiile sale sunt multe, dar prea mult soare predispune la cancer de piele si riduri. Deci, cum putem incerca sa le prevenim? Puteti folosi o crema hidratanta in fiecare zi cu SPF 30 sau mai mare. Asigurati-va ca aceasta are dioxid de titan sau oxid de zinc, care blocheaza fizic razele solare. Doamnele pot purta palarii, atunci cand ies la plimbare sub razele soarelui. Nu va expuneti la soare intre orele 11:00 si 15:00. Daca sunteti la piscina sau la plaja, la orele amiezii incercati sa stati sub o umbrela si sa purtati imbracaminte lejera, pentru a proteja pielea de razele soarelui. Sunt sfaturi simple, insa importante pentru sanatatea dumneavoastra!

Share this post