Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Limite, riscuri si complicatii

Va oferim urmatoarele date cu  scopul de a va informa asupra riscurilor operatiilor chirurgicale estetice. Aceste informatii nu trebuie sa va sperie. Dupa o interventie chirurgicala complicatiile grave sunt rare, si este de asteptat ca experienta dumneavoastra sa fie una pozitiva.

 • Hematomul

Este o colectie locala de sange  si apare ocazional  in primele cateva ore dupa operatie. Daca se intampla acest lucru, vom reinterveni la locul respectiv si vom elimina aceasta acumulare de sange.

 • Infectia

Este mai putin frecventa, dar apare uneori. Noi va administram antibiotice in timpul procedurii aplícate pentru a minimiza acest risc.

 • Vindecarea intarziata

Aceasta este uneori o problema. In mod normal vindecarea apare in 10-14 zile, dar uneori e posibil sa fie nevoie de bandaje pentru o perioada mai lunga. Rareori poate fi necesara o alta operatie.

 • Pierderea sensibilitatii la nivelul pielii

Poate aparea in primele cateva saptamani dupa procedura. Sensibilitatea se va imbunatati incet in urmatoarele sase saptamani in cele mai multe cazuri. Rareori, poate aparea pierderea permanenta de senzatie.

 • Cicatrici

In cele mai multe cazuri, cicatricile chirurgicale necesita oarecare timp pentru a fi acceptate de pacient. Un numar mic de oameni raman cu cicatrici ceva mai grave (hipertrofice sau cheloide). Daca aveti antecedente de formare a cicatricelor exagerate sau membri ai familiei au prezentat aceasta tendinta, atunci unele proceduri s-ar putea sa nu fie potrivite pentru dumneavoastra. Ganditi-va foarte atent la cum va simtiti cu cicatrici, si daca sunteti tulburat de acest gand ar trebui sa reflectati bine  inainte de a va supune unei operatii.


Care sunt limitele, riscurile si complicatiile operatiei de marire a sanilor?

Dupa operatia de marire a sanilor complicatiile grave sunt mai putin frecvente.

Hematomul, vindecarea intarziata, precum si cicatricile au fost descrise mai sus.

 •  Asimetria

Este normal ca sanii dumneavoastra sa fie usor diferiti ca dimensiuni. Acest lucru este universal inainte de interventia chirurgicala, iar unele variatii in dimensiunea sanilor este normal sa existe si dupa operatie.

 • Alaptarea

De cele mai multe ori, mai ales in cazul implantului subpectoral, femeile isi vor pastra capacitatea de a alapta. In unele cazuri, unele femei pot avea dificultati la alaptare dupa o operatie la san.  Din punct de vedere emotional, alaptarea este importanta pentru mama si copil si posibilitatea ca alaptarea sa fie afectata trebuie cunoscuta inainte de a va efectua procedura.

 • Rezultate pe termen lung

Sanii dumneavoastra vor continua sa se schimbe pe masura ce inaintati in varsta. Ei se vor mari din nou in caz de sarcina, se vor schimba in marime, forma si greutate, iar in timp vor fi vizibile modificarile datorate inaintarii in varsta.

 • Contractura capsulara

Este o reactie particulara a organismului la implant, care apare rar (~4 femei din 100), de obicei in intervalul 6 luni – 2 ani dupa operatie. Capsula din jurul implantului se strange si sanul devine tare si dureros. De cele mai multe ori necesita inlocuirea implantului.


Care sunt limitele, riscurile si complicatiile abdominoplastiei?

Hematomul, vindecarea intarziata, infectiile, pierderea sensibilitatii la nivelul pielii, nodulii, precum si cicatricele au fost descrise mai sus.

 • Seromul

O colectie de lichid limpede, sub pielea de pe burta poate avea loc. Se poate elimina prin aspiratie si de obicei procedura este nedureroasa.

 • Asimetria

Este normal pentru abdomen sa aiba mici diferente dintrr-o parte in alta. Acest lucru este universal, inainte de interventia chirurgicala, iar unele variatii sunt normale dupa o interventie chirurgicala. Ombilicul dumneavoastra uneori nu poate fi pozitionat exact in mijlocul abdomenului. Acest lucru poate aparea din cauza intinderilor tesuturilor ramase in faza de vindecare dupa interventii chirurgicale si nu pot fi in totalitate prevazute.

 • Necroza pielii (devitalizarea).

Acest lucru poate aparea in timpul fazei de vindecare dupa abdominoplastie si se intampla rar. Daca acest lucru totusi se intampla, poate fi necesara o alta operatie, De cele mai multe ori necrozele sint mici si se rezolva cu anestezie locala.

 • Necroza ombilicala

Este posibil ca ombilicul sa sufere de devitalizare dupa abdominoplastie si atunci pot fi necesare interventii chirurgicale suplimentare pentru reconstructie.

 • Rezultate pe termen lung

Ca si in cazul sanilor, abdomenul sufera odata cu inaintarea in varsta de diverse modificari privind volumul sau si aspectul pielii.

Mentinerea stabila a greutatii este importanta pentru rezultate bune pe termen lung.

Share this post