Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Inventie romaneasca, premiata cu aur la Bruxelles

O echipa de cercetatori romani a primit medalia de aur la Targul de Inovatii – Innova de la Bruxelles pentru o noua tehnologie medicala care va permite regenerarea mai rapida a suturilor nervilor periferici. Inventia este utila cu atat mai mult cu cat in prezent sunt necesare grefe de nervi pentru salvarea zonelor afectate, scrie Mediafax.

Echipa – formata din inginer Madalina Albu, profesor doctor Ioan Lascar, doctor Dragos Zamfirescu, academician Maya Simionescu, doctor Ion Zegrea, doctor Marius Popescu si cercetatoarele Irina Domnica Titorencu si Georgeta Bumbeneci – a fost premiata pentru Biocond Nerv, tehnologie care permite regenerarea mult mai rapida a suturilor nervilor periferici.

Proiectul, desfasurat in parteneriat de Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Textile Pielarie si Institutul de Biologie si Patologie Celulara „Nicolae Simionescu”, are o importanta deosebita atat din punct de vedere medical, cat si comercial, arata un comunicat remis marti de echipa de inventatori.

„In 10 la suta din leziunile de nerv am putea folosi aceasta metoda. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Pana acum, eram nevoiti sa recoltam fragmente de portiuni de nerv, adica sa sacrificam nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti si membru in echipa de cercetatori.3

Share this post