Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Inlocuirea implanturilor mamare

Exista mai multe motive pentru care implanturile de san trebuie revizuite sau inlocuite complet. Primele trei motive sunt: deteriorarea implantului existent, contractura capsulara, precum si modificarea in marime si forma a sanilor. Aceste trei motive cuprind mai mult de saptezeci la suta din toate interventiile chirurgicale de inlocuire implanturi mamare.

  • Observatii privind inlocuirea implanturilor mamare

Implanturile mamare actuale pot dura intreaga viata. Fie cadiscutam despre un implant silicon sau ser fiziologic, implanturile au totusi un procent de risc de ruptura, dupa o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. De asemenea, in timp, sanii isi pot schimba forma si marimea, acest lucru fiind mai frecvent la implanturile saline. Deoarece corpul va absorbi substanta salina, sanii vor deveni mai moi si mai mici. Cu siliconul este altfel, cand exista scurgeri de silicon, acestea nu vor fi observate la fel de rapid. Si aspectul estetic le poate determina pe femei sa faca o schimbare. Ele ar putea dori sa aiba sani mai mari sau mai mici, dupa trecerea unei perioade de timp de la operatia initiala de implant. Femeile pot experimenta, de asemenea, contractura capsulara care va denatura aspectul sanilor si care va face ca acestia sa fie perceputi ca fiind mai tari. Aceste contracturi sunt de obicei insotite de durere si disconfort.

  • Riscurile asociate operatiei de inlocuire a implantului mamar

Sunt cele obisnuite, asociate operatiei initiale de implant a sanilor.

  • Aspectul estetic dupa inlocuirea implantului mamar

Acest lucru depinde in mare masura de motivul interventiei si daca implantul initial a fost rupt sau deteriorat. Daca interventia se efectueaza pentru modificari de forma a sanilor, cum ar fi lasarea sanilor, contractura capsulara unilaterala, asimetria sanilor poate aparea, dupa inlocuirea implantului mamar, acest lucru find foarte dezamagitor pentru majoritatea femeilor. In unele cazuri sunt  necesare interventii chirurgicale suplimentare pentru remodelarea sanilor. Insa in majoritatea cazurilor, nu va fi necesara vreo interventie chirurgicala suplimentara.

  • Ce fel de cicatrice vor ramane in urma operatiei de inlocuire a implanturilor mamare ?

Nu va ramane o cicatrice mai mare decat cicatricea initiala a implantului mamar.

In cele mai multe cazuri inlocuirea se va efectua prin vechea cicatrice.

  • Care sunt persoanele carora li se potriveste aceasta interventie?

Dupa cum am mai aratat, exista trei motive care cuprind mai mult de saptezeci la suta din numarul cazurilor de inlocuire a implanturilor mamare, acestea fiind:

– scurgerea sau ruptura implantului

– contractia capsulei din jurul implantului

– modificari in marimea sau forma sanului

Femeile cu varsta cuprinsa intre nouasprezece si treizeci si patru de ani sunt cele care au nevoie de interventii chirurgicale de inlocuire a implantului mamar cel mai des. De obicei, motivele sunt simptome fizice locale, cum ar fi aspectul rotund al sanului sau faptul ca sanii au devenit prea duri.  Femeile care se confrunta cu durere, disconfort, sau orice fel de deformare legata de sanii lor trebuie sa apeleze in primul rand la o consultatie de specialitate.

  • Care sunt persoanele carora nu li se potriveste aceasta interventie?

Indepartarea implanturilor nu este recomandata pentru femeile ale caror implanturi sunt intacte si nu au probleme.

  • Sfaturi utile pentru a ajunge la cele mai bune rezultate in urma acestei interventii

Obtineti cat mai multe informatii posibil, pentru a face o alegere cat mai corecta cu privire la inlocuirea  implanturilor mamare. Urmati sfaturile chirurgului dumneavoastra, legate de aceasta interventie si oferiti-i acestuia toate informatiile specifice solicitate.

Este foarte importanta siguranta transportului dumneavoastra catre casa, apoi sa evitati activitatile fizice intense, ridicarea de greutati sau presiunea in zona afectata, macar o luna de zile. Este indicata odihna. Daca aveti dureri sau disconfort  trebuie sa anuntati medicul, pentru ca acesta poate sa va prescrie medicamente pentru a atenua durerile. Antibiotice sau alte medicamente vor fi luate atunci cand medicul considera ca este nevoie.

  • Cand va puteti intoarce la activitatile obisnuite si la locul de munca

S-ar putea sa fie nevoie de aproximativ sase saptamani pentru o recuperare deplina si intoarcere la locul de munca, daca efectuati munca fizica. Pentru munca de birou sunt suficiente doua saptamani de odihna. In aceasta perioada, incercati sa va redobanditi puterile treptat. Vindecarea completa a cicatricelor de la operatie poate dura uneori mai mult de o jumatate de an.

Share this post