Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Ginecomastia sau micsorarea sanilor la barbati – cateva lucruri mai putin stiute

Ginecomastia este o problema destul de des intalnita la persoanele de sex masculin, problema care poate fi abordata in mod eficient prin intermediul interventiei chirurgicale estetice de reducere a sanilor. Exista multe conceptii gresite despre ginecomastie si modul in care o interventie chirurgicala poate remedia aceasta problema. Este important ca oamenii sa stie ce e adevarat si ce nu. Iata cateva lucruri mai putin cunoscute de publicul larg:

Ginecomastia este o stare relativ comuna. Ginecomastia, sau extinderea de tip benign a tesutului mamar glandular la persoanele de sex masculin, este un fenomen comun in timpul pubertatii, cu o incidenta raportata de pana la 65 la suta din adolescenti. Acest tip de ginecomastie la adolescenta se poate rezolva spontan in 1 pana la 2 ani de la debut (de obicei la 14 la 16 de ani). Prin urmare, este recomandat ca persoanele in cauza sa se afle sub observatia unui medic in acest timp, pentru a se urmari evolutia acestei stari. In cazul a aproximativ 8 la suta dintre pacienti, ginecomastia va persista si la maturitate. Impactul psiho-social al ginecomastiei asupra pacientilor in cauza este adesea semnificativ, rezultand in scaderea stimei de sine si a increderii in persoana proprie. In fiecare an, tot mai multi barbati aleg sa se supuna operatiei de corectare chirurgicala, de reducere, a ginecomastiei.

Este normal ca uneori barbatii sa aiba sanii crescuti, insa numai in perioada tranzitorie a pubertatii. Tinerii pot avea perioade in timpul pubertatii in care celulele de grasime se vor colecta in anumite zone ale corpului, inclusiv la sani. Acest fenomen poate fi trecator si poate sa dispara odata cu depasirea perioadei de pubertate.

Pentru cei care nu au timp pentru exercitii fizice si se confrunta cu ginecomastia, operatia estetica de reducere a sanilor este o solutie foarte buna. Altii raman cu un exces de grasime in zona sanilor dupa ce au pierdut semnificativ in greutate, iar reducerea chirurgicala a sanilor ii poate ajuta sa obtina o forma mai atractiva si mai definita a pieptului. Ginecomastia este o afectiune care nu poate fi tratata doar prin exercitii fizice si dieta.

Este posibil ca doar un singur san sa fie afectat de ginecomastie. Nu este neobisnuit pentru barbati sa aiba doar un san cu aspect mai feminin decat celalalt.

Operatia de ginecomastie implica intotdeauna o incizie in jurul areolei. La clinica estetica a dr. Marius Popescu se utilizeaza o tehnica chirurgicala minim invaziva pentru a elimina tesutul mamar in exces la pacientii cu ginecomastie.

Recuperarea dupa interventia chirurgicala de reducere a ginecomastiei este relativ usoara. Desi recuperarea este diferita pentru fiecare pacient, aceasta este in general considerata ca fiind mult mai usoara decat ceea ce isi imagineaza pacientii. In urma procedurii, multi pacienti au sentimentul ca tocmai au terminat o sedinta intensa de antrenament la partea superioara a corpului, dar fara prea mare durere.

Pentru mai multe informatii despre ginecomastie, procedurile de reducere a sanilor, sau orice alta procedura de chirurgie plastica, va asteptam la clinica estetica a dr. Marius Popescu.

Share this post