Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Implantul fesier

Introducere

Unele femei doresc sa isi mareasca sanii, altele doresc sa isi mareasca posteriorul. Motivatia pentru aceasta procedura difera, unele femei considerand ca posteriorul lor este prea plat , altele dorind sa obtina un efect de bombare si marire a acestuia, in ambele cazuri implantul fesier reprezentand o solutie.

Implanturile utilizate sunt similare cu cele utilizate pentru marirea sanilor, de obicei implanturi din silicon.

Sunt un bun candidat pentru implantul fesier?

Femeile cu un contur al posteriorului slab definit reprezinta candidatul ideal pentru implantul fesier. Pacientii trebuie sa aiba scopuri realiste si sa realizeze ca operatia poate aduce imbunatatire si nu perfectiune.

In ce consta consultatia?

In timpul consultatiei, doctorul afla mai multe despre pacient si vice versa. Consultatia ii da ocazia doctorului de a evalua starea elasticitatii pielii si rezultatele asteptate de pacient. De asemenea, doctorul are ocazia sa informeze pacientul despre beneficiile si complicatiile care pot aparea in urma acestei interventii. Impreuna, pacientul si doctorul vor stabili marimea si forma implanturilor care se vor utiliza pentru operatie.

In ce consta consultatia?

In timpul consultatiei, doctorul afla mai multe despre pacient si vice versa. Consultatia ii da ocazia doctorului de a evalua starea elasticitatii pielii si rezultatele asteptate de pacient. De asemenea, doctorul are ocazia sa informeze pacientul despre beneficiile si complicatiile care pot aparea in urma acestei interventii. Impreuna, pacientul si doctorul vor stabili marimea si forma implanturilor care se vor utiliza pentru operatie.

Care sunt riscurile?

Operatia de implant fesier are un grad mai ridicat de risc in comparatie cu alte operatii estetice, pentru ca zona este utilizata intensiv pentru activitati ca mers, sezut etc. Informarea adecvata este una din cele mai importante aspecte ale consultatiei. In timpul consultatiei, dr. Marius Popescu va discuta posibilele complicatii, va va raspunde la intrebari si va va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Riscurile cele mai frecvente care pot aparea: sangerarea si infectia, imediat postoperator. Pentru ca zona este supusa presiunii, o alta complicatie poate fi schimbarea pozitiei implanturilor generand un rezultat asimetric. Aceste complicatii au un grad destul de ridicat de aparitie indiferent de experienta si tehnica doctorului si pacientul trebuie sa fie constient de aceste probleme inainte de luarea deciziei.

In ce consta procedura?

Doctorul creaza inciziile pentru buzunarele care vor fi create pentru implanturi. Inciziile pot fi facute in partea de sus, unde posteriorul se intalneste cu spatele, in partea de jos exact la intalnirea dintre picior si fesa, sau in santul dintre fese. Dupa crearea inciziei, doctorul creaza un buzunar pentru introducerea implanturilor, inserandu-le sub sau deasupra muschiului fesier mare. Implanturile sunt pozitionate in buzunarul creat cat mai precis, pentru a se evita migrarea si recurgerea la o noua operatie. Inciziile sunt pe urma suturate.

Cum sa ma pregatesc pentru operatie?

Trebuie sa aveti in vedere:

 • Renuntarea la fumat cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • Evitarea anumitor medicamente
 • Obtinerea de ajutor pentru primele 24 de ore dupa operatie.

Ce se intampla in ziua operatiei?

Operatia presupune anestezie generala si dureaza in jur de 2-3 ore. Doctorul va va prescrie medicamentatie pentru asigurarea confortului postoperator .

Ce presupune recuperarea?

Fiecare pacient are un ritm propriu de vindecare insa procesul de vindecare parcurge in general urmatorii pasi:

In primele zile dupa operatie:

 • Vanataile vor atinge punctul maxim
 • Pacientul va fi imobilizat la pat
 • Dupa 5-7 zile, veti putea sta, misca si merge destul de confortabil

In primele 2 saptamani:

 • Nu va veti putea intinde sau dormi pe spate
 • Va trebui sa folositi o perna cand va asezati
 • Veti purta un pansament de compresie
 • Vanatarile vor incepe sa se retraga

Dupa 6 saptamani:

 • Puteti relua exercitiile fizice.

Cand voi vedea rezultatul?

Imbunatatirea se va vedea imediat, dar rezultatul final va fi vizibil dupa cel putin 3 luni de la operatie.

Pacientii care apeleaza la aceasta procedura trebuie sa fie constienti ca este posibila o noua interventie pe viitor la fel ca si in cazul implanturilor mamare.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentru monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. Este recomandat sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

  Formular de contact

  Completeaza formularul de mai jos si te contactam in cel mai scurt timp posibil.

  Numele tau

  Adresa de email

  Subiect

  Mesajul tau