Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00

Micsorare Sani – Reductie Mamara

marirea sanilor

Introducere

Daca o femeie crede ca are sanii prea mari din motive estetice sau datorita disconfortului fizic, operatia de micsorare si ridicare a sanilor poate sa fie solutia de care are nevoie. Multe femei care au apelat la aceasta procedura au avut ca beneficii in afara de niste sani mai mici si mai fermi si disparitia durerilor de gat si de spate, o noua libertate de miscare privind exercitiile fizice si posibilitatea de a purta haine pe care inainte nu le puteau imbraca. De fapt, reducerea sanilor este una din operatiile cu cele mai mari satisfactii pentru pacient.

Reducerea sanilor (Mamoplastia de reducere) inlatura excesul de piele, grasime subcutanata si de tesut mamar, in asa fel incat sanii sa arate proportional mai bine cu restul corpului. In timpul procedurii, pielea pigmentata din jurul mamelonului, numita areola, poate fi redusa in dimensiuni si pozitionata estetic.

Desi informatiile de baza despre aceasta procedura sunt prezentate pe site, cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu dr. Marius Popescu.

Sunt un bun candidat pentru aceasta procedura?

Micsorarea sanilor ofera beneficii femeilor de toate varstele, desi este recomandat sa asteptati incheierea procesului de dezvoltare al sanilor. Din moment ce sarcina si alaptarea pot sa afecteze rezultatul , daca disconfortul fizic nu este foarte mare, este preferabil sa amanati operatia pana cand aceste procese s-au finalizat. Datorita problemelor nu numai de ordin estetic provocate de sanii foarte mari, multe femei aleg sa se opereze chiar daca planuiesc sa ramana insarcinate pe viitor.

Un bun candidat pentru acesta operatie trebuie sa intruneasca una din conditiile de mai jos:

 • Disproportie cauzata de sanii prea mari
 • Dureri cronice de gat si spate cauzate de greutatea mare a sanilor
 • Sani grei si lasati
 • Iritatia pielii sub sani
 • Activitate fizica limitata datorita marimii sanilor
 • Asimetria evidenta a sanilor.

In ce consta consultatia?

O consultatie este primul pas pentru a discuta toate aspectele implicate in operatia de micsorare a sanilor. Regasiti mai jos cateva probleme ce vor fi discutate in cadrul consultatiei:

 • Conditia medicala prezenta si anterioara
 • Medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • Operatiile anterioare
 • Istoricul pierderii in greutate si obiectivele pe viitor in acest sens

In timpul consultatiei, dr. Popescu va va examina sanii, analizand marimea, forma, elasticitatea pielii, pozitia mamelonului. De asemenea poate face fotografii si masuratori pentru dosarul medical.

In ce consta operatia?

Exista mai multe variante de efectuare a acestei proceduri, in functie de trasaturile individuale, nevoile fizice si scopurile estetice.

Cea mai utilizata metoda, care ofera cea mai semnificativa reducere si ridicare, implica trei incizii: una in jurul areolei, una verticala de la areola pana la pliul sanului si una orizontala sub curba pliului sanului, marcata cu rosu pe schita de mai jos.

Prin aceste incizii, Dr. Popescu inlatura pielea in exces si modeleaza tesutul mamelar ramas. Mamelonul si areola care raman atasate de tesutul subcutanat sunt ridicate. Areola poate fi redusa in marime. Trebuie sa fiti constiente ca este posibil sa nu mai puteti alapta dupa operatia de micsorare si ridicare a sanilor, desi in unele cazuri este posibil.

In functie de dimensiunea sanilor, incizia orizontala poate fi eliminata in anumite cazuri.

Care sunt riscurile?

Orice procedura chirurgicala presupune un grad de risc, insa marea majoritate a operatiilor de micsorare si ridicare de sani decurg fara complicatii majore. Aceste lucruri trebuie sa le discutati cu doctorul in cadrul consultatiei, pentru a lua decizia in deplina cunostinta de cauza. Preoperator va trebui sa efectuati o ecografie mamara sau mamografie, dupa caz, pentru a se exclude eventuale probleme la nivelul sanilor. Dr. Popescu va fi bucuros sa va clarifice toate aspectele implicate.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?

Este important sa respectati sfaturile doctorului pentru a obtine cele mai bune rezultate si acestea pot include:

 • Renuntarea la fumat cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • Evitarea anumitor medicamente.

Ce se va intampla in ziua operatiei?

Operatia de micsorare si ridicare a sanilor se face cu anestezie generala si presupune o zi de spitalizare. In timpul operatiei cat si dupa, vi se va da medicatie pentru durere, pentru asigurarea confortului.

Imediat dupa operatie veti fi bandajata si veti purta un sutien special de sustinere. Pentru a ajuta vindecarea si preveni acumularea de fluide, veti avea introduse tuburi de drenaj.

In ziua operatiei, veti fi incurajata sa va dati jos din pat pentru o perioada scurta de timp. Disconfortul post-operator pe care il simtiti in primele zile se va atenua cu medicatie impotriva durerii.

Ce presupune recuperarea?

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, puteti sa va asteptati ca recuperarea dumneavoastra sa decurga in felul urmator:

In prima saptamana:

 • Veti incepe sa va simtiti mai confortabil
 • Va veti putea relua activitatile care nu presupun efort
 • Tuburile de drenaj vor fi inlaturate
 • Bandajul va fi schimbat
 • Durerile de gat si spate se vor diminua

Dupa 2 saptamani

 • Inflamatia si vanataile se vor diminua
 • Firele vor fi inlaturate
 • Senzatia in mameloane se va imbunatati treptat
 • Va puteti relua exercitiile fizice usoare

Dupa cateva luni:

 • Sanii vor incepe sa arate intr-o forma mult mai naturala
 • Cicatricile vor deveni mai palide, mai putin vizibile

In cat timp voi vedea rezultatele?

Procedura de micsorare si ridicare a sanilor are o rata mare de satisfactie in randul pacientelor. Adesea femeile se simt mai bine proportionate, mai libere in miscari si au posibilitatea sa se imbrace mult mai variat ca in trecut.

Aceasta operatie presupune totusi cicatrici permanente destul de extinse dar care pot fi mascate cu usurinta sub costumul de baie si se vor estompa dupa un timp. Cu toate acestea, majoritatea femeilor considera ca merita realizata operatia pentru beneficiile obtinute.

In cele mai multe cazuri, sanii isi vor pastra rezultatul pentru cativa ani. Fluctuatia in greutate, noi sarcini pot afecta aspectul operatiei. In timp, efectul gravitatiei isi va spune cuvantul dar puteti opta pentru o noua operatie de ridicare a sanilor.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie, apoi la o saptamana si la 2 saptamani. Este preferabil sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.