Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Chirurgia estetica pe mapamond

American Academy of Cosmetic Surgery Hospital (SUA) a realizat o trecere in revista a tendintelor chirurgiei estetice, in prima jumatate a anului 2016. Fiind un centru educational in domeniu, care numai anul trecut a primit peste 20 000 de pacienti din regiune si din lume, AACSH are deci aceasta capacitate sa inregistreze, sa urmareasca si sa evalueze statisticile spitalizarilor, pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra tendintelor medicinii estetice.

Dorinta de a arata tanar si atractiv ramane constanta, indiferent de fluctuatia preferintelor pentru anumite proceduri estetice. In timp ce procedurile „traditionale” ca: lipoaspiratia, abdominoplastia, chirurgia sanului, ginecologia estetica si rinoplastia continua sa fie in topul preferintelor, se constata ca pacientii sunt din ce mai mult in cautarea unor noi tehnici si tehnologii pentru a le oferi aceste rezultate.
Un exemplu in acest sens este noua tehnologie cu celule stem, prin care pacientilor li se pot recolta si depozita celule stem intr-o banca de sange pentru a le folosi ulterior intr-o procedura estetica, fie ca este vorba de marirea sanilor, remodelarea feselor sau rejuvenarea faciala.

O alta procedura revolutionara si de pionierat folosita exclusiv de AACSH in 2016 este tehnica de optima densitate, utilizata cu rezultate din cele mai bune in transplantul de par.
Iar acum, sa vedem care sunt cele mai solicitate proceduri in semestrul I al anului 2016:
Liposuctia si chirurgia sanilor continua sa fie in topul listei in 2016, iar Botox-ul ramane campionul incontestabil al procedurilor non-invazive. Trendul chirurgiei cosmetice, precum si atitudinea fata de interventii chirurgicale estetice din intreaga lume sunt de multe ori rezultatul standardelor de frumusete culturale si variaza in functie de regiune si cultura, insa datorita dezvoltarii tehnologiei, a mass-media si a retelelor de socializare, diferentele se mai diminueaza. Oamenii sunt mai informati, avand acces mai usor la informatii de calitate, ceea a facut ca sensibilizarea privind medicina estetica sa creasca in toata lumea.

Conform statisticilor institutiei, cele mai populare 5 proceduri chirurgicale estetice, in primele sase luni ale acestui an au fost liposuctia (46%), chirurgia sanilor (18%), abdominoplastia (15%), estetica ginecologica (11%) si rinoplastia (10 %). Aceste statistici corespund cu tendintele globale, cu diferente minore. Botoxul si materialele de umplutura raman incontestabil in fruntea preferintelor procedurilor non-invazive (53%), urmate de conturarea corpului (17%), reintinerirea pielii cu trombocite bogate in plasma (14%), liftingul si rejuvenarea faciala (9%), precum si procedurile de reducere a grasimii (6%).

Sursa: https://www.aacsh.com/aesthetic-medicine-market-trends-report.html

Share this post