Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Ce este frumusetea?

Cuvantul „frumusete” este cuvantul cel mai adesea inteles gresit. Ce face ca o femeie sa fie frumoasa? Notiunea de frumusete nu a fost niciodata pe deplin inteleasa. Cliseul, „frumusetea este in ochii privitorului” arata ca perceptia este cheia. Perceptia frumusetii este deci in ochii privitorului. Fiecare dintre noi, cu toate acestea, are o intelegere diferita a frumusetii. Cu totii avem gusturi diferite, ne place sau displace cate ceva, iar acest lucru afecteaza definitia si perceptia noastra asupra frumusetii si in ceea ce priveste femeia din punct de vedere estetic. Una din menirile chirurgului estetician este aceea de a consilia oamenii cu privire la aceasta perceptie a frumusetii, mai ales ca exista atat de multe conceptii gresite.

Suntem cu totii familiarizati cu caracteristicile fizice „clasice”, care sunt considerate a fi frumoase in societatea noastra. O fata frumoasa, niste ochi superbi si o figura draguta sunt exemple adesea citate. Cu toate acestea, am afirmat ca fiecare dintre noi are o perceptie diferita despre un chip frumos, niste ochi superbi si o figura draguta. Este acea perceptie care ne face sa credem ca o blonda este mai frumoasa decat o roscata sau ochii albastri sunt mai draguti decat ochii verzi, de exemplu. In cazul in care nu putem cadea de acord asupra caror trasaturi definesc frumusetea, pentru ca fiecare dintre noi percepe frumusetea diferit, atunci cum poate o femeie sa-si descopere propria frumusete?

Din pacate, ne bazam pe „modele de frumusete”, cum ar fi cele din lumea filmului, pe designerii de moda si pe expertii stilisti pentru a defini frumusetea pentru noi. Standardele si criteriile de frumusete stabilite de societatea noastra au fost manipulate si uneori sunt gresite, nerealiste. Modelele despre care vorbim au devenit celebre de multe ori la varste fragede, iar fotografiile manechinelor au fost atent prelucrate si adesea modificate, asa ca in realitate, acesti oameni nu arata chiar ca in fotografiile lor.

Deci, cum poate concura femeia non-celebritate? Nu poate! Femeile sunt influentate in mod nejustificat de opinii negative despre ele insele. Poate ca ar fi bine sa ne schimbam perceptia despre frumusete si sa alegem modele de frumusete intr-un mod mai realist. De asemenea, trebuie sa renuntam la ideea ca tineretea este singura cale spre frumos. Femeile trebuie sa imbratiseze faptul ca adevarata frumusete transcende deceniile pe masura ce imbatranim. Suntem cu totii familiarizati cu femei superbe, in fiecare decada a sa de viata. Si in lumea celebritatilor exemplele sunt multe.

Trebuie sa ne schimbam aceste perceptii, atitudini si comportamente pentru a-i fi mai bine urmatoarei generatii. Trebuie sa ne educam copiii sa admita faptul ca doar trasaturile fizice nu fac o femeie frumoasa, ci si inteligenta, vivacitatea, increderea in sine, exprimarea placuta a fiecarei perioade a vietii. Fiecare femeie are o doza de frumusete, rezultata din cumularea a trei lucruri: sanatatea fizica, cea psihologica si cea a aspectului exterior.

Sanatatea fizica consta in caracteristici corporale care definesc frumusetea unei femei si fiecare femeie are anumite caracteristici fizice care sunt cu adevarat frumoase. Fata sau corpul unei femei pot fi structural imperfecte si totusi placute. Sanatatea psihologica implica personalitatea, inteligenta, sensibilitatea si caldura, simtul umorului, atitudinea si nivelul general de incredere. Aspectul exterior include rutina frumusetii, adica obiceiurile in ceea ce priveste regimul de ingrijire a pielii, a parului si rutina machiajului, garderoba, postura si stilul personal.

Este o combinatie de elemente fizice si mentale intre aceste trei categorii care duce la definirea frumusetii unei femei.

Femeile trebuie sa-si recunoasca frumusetea interioara si exterioara prin schimbarea atitudinii si sa fie in masura sa aiba o parere onesta, pozitiva asupra lor. Este in regula sa arati ca tine si nu ca altcineva. Recomandarea este ca femeile sa identifice si sa imbratiseze acele atribute care le fac frumoase, si apoi sa invete sa le accentueze . Alegeti cele mai bune caracteristici si stabiliti obiective realiste, realizabile in ceea ce priveste propria frumusete. Noi, ca societate, trebuie sa schimbam regulile si sa permitem frumusetii unei femei sa evolueze odata cu ea, in toate perioadele vietii. Trebuie sa imbatranim cu demnitate, in acelasi timp sa stim sa ne corectam sau sa imbunatatim cu bun simt acele trasaturi care ne definesc si ne arata lumii. O combinatie de trasaturi fizice si mentale definesc frumusetea in ansamblu, iar frumusetea unei femei trebuie sa fie sub controlul direct al acesteia. Asa ca, aveti curaj si fiti frumoase doamnelor!

Share this post