Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Batalia dintre sexe: cum imbatranesc diferit chipurile barbatilor si femeilor

Una din bucuriile traiului in cuplu este aceea de a imbatrani impreuna, cu suisurile si coborasurile inerente vietii, insa in ceea ce priveste aspectul exterior, barbatii si femeile nu au intotdeauna acelasi ritm si fel de a imbatrani, in special cand vine vorba de fata, de pielea acesteia. Genetica ar putea juca un rol important, dar exista anumite diferente esentiale pe care femeile si barbatii le observa, iar aceste probleme legate de varsta ar trebui sa fie abordate diferit cand este vorba despre proceduri si tehnici in chirurgia estetica si plastica.

Semnele de imbatranire sunt, de obicei, cel mai evidente la nivelul fetei, dar aparitia ridurilor depinde in mare masura de sexul unei persoane. Barbatii au mai multe sanse de a dezvolta riduri adanci pe frunte, si nu este neobisnuit pentru ei sa observe o diminuare a barbiei odata cu trecerea timpului.

Femeile, pe de alta parte, se vor confrunta mai degraba cu riduri fine la nivelul fetei, de obicei, in jurul ochilor, cunoscute sub numele de “laba gastii”, sau in jurul gurii, ridurile de zambet. La multi barbati isi va face aparitia „gatul de curcan”, sub care este cunoscuta pielea lasata din zona gatului.

Atat pentru barbati, cat si pentru femei, exista diverse tratamente antirid. Astfel, ridurile fetei pot fi tratate cu botox sau cu produse de umplere, iar locurile de injectare vor varia in functie de amplasarea ridurilor. Procedura de lifting al fetei poate fi, de asemenea, eficienta in cazul ambelor sexe.

Barbatii care se confrunta cu diminuarea barbiei ca urmare a imbatranirii, pot apela la procedura de implant la nivelul barbiei, sau la filere, adica produse de umplere, si astfel zona respectiva poate fi remodelata. Pielea lasata din jurul gatului poate fi corectata cu un lifting in aceasta zona, o procedura prin care pielea este intinsa si se elimina surplusul de tegument.

Numarul cuplurilor care apeleaza impreuna la chirurgia plastica cunoaste o tendinta de crestere in ultimii ani, de multe ori, barbatii si femeile gasesc experienta de a merge la chirurgul estetician mai placuta daca fac acest lucru impreuna. Cu toate acestea, este important ca fiecare membru al cuplului sa beneficieze de propria sa consultatie, deoarece vor trebui sa abordeze diferit problemele referitoare la aspectul estetic al fetei.

Share this post