Str. Ghita Padureanu, nr. 5, Bucuresti0040 723 23 55 77 Luni - Joi: 09:00 - 19:00; Vineri - 09:00 - 15:00
Noutati

Barbatii si chirurgia estetica

In societatea moderna se pune un accent tot mai mare asupra sanatatii si mentinerii in forma si este firesc, atat pentru femei cat si pentru barbati, sa-si doreasca un aspect care sa le reflecte vitalitatea fizica, energia si, de ce nu, bunastarea.

Chirurgia estetica faciala pentru barbati a devenit mult mai frecventa in timpurile actuale, barbatii apeland la interventii si proceduri chirurgicale estetice in numar tot mai mare.

Deseori, oamenii sunt in cautarea unui avantaj care sa-i propulseze si mai mult in cariera si astfel ei realizeaza beneficiile aduse de chirurgia estetica in acest scop. Acest deceniu gaseste barbatii si femeile foarte activi, acordand mai mult timp si energie jobului, in timp ce in fiecare an, un nou val de absolventi cauta sa-si inceapa o cariera.

Un aspect exterior mai tanar poate sa contribuie si sa reflecte capacitatea de a concura impotriva mai tinerilor colegi si sa ofere un impuls de incredere si stima de sine. Un aspect intinerit poate indica o atitudine de „pot face”, in timp ce o expresie obosita sau ingrijorata poate da o impresia gresita partenerilor de afaceri sau potentialilor angajatori.

Un numar tot mai mare de barbati sunt interesati de corectarea imperfectiunilor fetei sau a leziunilor din copilarie, de eliminarea pe cat posibil a cicatricelor sau de alte proceduri reconstructive. In acelasi timp, multi barbati de varsta medie sunt in cautarea unui profil mai tineresc, mai ferm. Ei prefera interventiile si procedurile chirurgicale estetice pentru eliminarea sau atenuarea semnelor de imbatranire, cum ar fi liniile de incruntare de pe frunte sau aspectul obosit dat de “pungile” de sub ochi.

Pentru barbatii care nu doresc sa apeleze la interventii chirurgicale mai complexe exista noi alternative pentru corectarea ridurilor de incruntare si a celor de expresie. Materialele de umplutura dermice, cum ar fi botoxul, colagenul, sunt de obicei utilizate pentru a reda pielii un aspect mai tineresc, a netezi ridurile si a elimina cutele de pe frunte. De asemenea foarte potrivita si cu rezultate naturale este si mezoterapia de intinerire, un bun produs fiind Jalupro. Aceste tratamente nechirurgicale se pot face in timpul unor vizite obisnuite la cabinet si fara a intrerupe in mod semnificativ un program de lucru aglomerat.

Chipurile masculine prezinta particularitati speciale cand este vorba de chirurgia estetica. Fruntea si parul sunt mai pronuntate, de asemenea si barbia. O alta preocupare pentru barbati este a scapa de „gusa de curcan”, acea piele moale care atarna sub barbie. Acest lucru poate fi realizat prin liposuctie la nivelul gatului sau, in unele cazuri, printr-un lifting al gatului care poate furniza cea mai rapida si vizibila imbunatatire. Cele mai frecvente proceduri solicitate de barbati includ liposuctia, chirurgia pleoapelor (blefaroplastia), chirurgia nasului (rinoplastia), liftingurile fruntii si ale fetei, mezoterapia de reintinerire.

In timpul consultatiei, dr. Marius Popescu va va explica caracteristicile unice care definesc aspectul mai robust al fetei persoanei de sex masculin. Si pentru ca trasaturile dominante ale fetei unui barbat sunt foarte diferite de profilul mai fin si delicat al femeilor, chirurgul plastician trebuie sa aiba experienta in ambele tipuri de interventii, atat cele specifice trasaturilor fizice ale barbatilor, cat si celor specifice femeilor.

Atat barbatii, cat si femeile devin pe zi ce trece mai bine informati cu privire la chirurgia estetica, prin intermediul mass-mediei si televiziunii, insa se simt mult mai confortabil si mai siguri atunci cand apeleaza personal la sfatul medicului estetician cu privire la modul de a-si imbunatati aspectul fizic. Desi femeile au condus la capitolul chirurgie estetica, din ce in ce mai frecvent si barbatii recurg la proceduri si tratamente estetice.

Share this post