Chirurgia estetica si influenta mass-media

13 Ianuarie 2017

Mass-media influenteaza major societatea zilelor noastre prin transmiterea de mesaje, mai ales vizuale, cu impact puternic, prin imagini care dezvaluie realitatile concrete, cu defecte si calitati, in toate domeniile vietii. Implicit, si domeniul chirurgiei estetice si plastice nu mai constituie o necunoscuta. Pe plan estetic, pentru a arata “perfect”, incercam sa ne controlam dieta, sa ne modelam forma corpului, intreg aspectul, sperand ca aceste lucruri sa ne aduca cat mai aproape de imaginea de pe ecrane, din paginile revistelor sau din mediul online.

Cultura noastra are, de fapt, o obsesie pentru aceasta idee a unei imagini perfecte a corpului si multe dintre femei fac mari eforturi pentru de a deveni cat mai frumoase. In zilele noastre, sunt putine femei care nu duc o lupta activa cu corpul lor si in toate zonele de mass-media unde ne uitam, vedem imagini “perfecte” ale femeilor. Frumoase, radiante, pline de prospetime. Fiecare femeie, la vederea acestor adevarate modele de frumusete se poate simti coplesita, intimidata in unele cazuri, si poate avea sentimentul nemultumirii fata de corpul ei. Scaderea increderii in sine, dobandita in mod artificial in urma acestei influente, face ca femeile sa ia masuri importante pentru a semana cu imaginea chipului si corpului perfecte prezente in mass-media. Oamenii isi examineaza propriile fotografii in cautarea defectelor. Selfie-urile prezente masiv pe retelele de socializare ii forteaza sa fie mult mai auto-critici decat oricand si ii pot face sa se simta mai putin increzatori in privinta aspectului lor. Astfel, oamenii sunt mai dispusi sa recurga la operatii si proceduri estetice pentru a schimba acest lucru. Pentru ca retelele de socializare si intreaga mass-media graviteaza in jurul impactului creat de fotografii si productii video, iar atmosfera din intreaga lume social media este extrem de vizuala, aceste retele si canale au devenit o forta motrice din spatele procedurilor estetice, cum ar fi rinoplastia, otoplastia, Botoxul, mezoterapia si filerele de umplutura.

Este foarte important ca o persoana care este intr-adevar nemultumita de aspectul sau, sa se intrebe mai intai de ce se simte in acest fel si sa se consulte cu un chirurg estetician experimentat, care o poate ajuta sa decida daca chirurgia plastica sau orice procedura estetica este alegerea potrivita. In anumite circumstante, pacientul ar putea avea perceptia gresita a unor defecte, sau asteptari extrem de nerealiste. In plus, nu toti pacientii sunt buni candidati pentru procedura pe care si-o doresc. Acesta este motivul pentru care chirurgii esteticieni certificati sunt instruiti sa stabileasca procedurile care se vor potrivi cel mai bine nevoilor unui anumit pacient, sau sa-i sfatuiasca sa nu apeleze la o anumita procedura estetica in cazul in care aceasta este cu adevarat nepotrivita si nu va produce un rezultat satisfacator pentru cei implicati.

Pentru a afla daca sunteti un candidat bun pentru anumite proceduri si interventii estetice, consultati un medic chirurg estetician calificat si, de preferinta, experimentat, care sa va sfatuiasca corect si sa va ofere solutia potrivita, personalizata pentru dumneavoastra.

Powered by Web Agency