Abdominoplastia, tendinte

01 August 2016

Stim cu totii ca peretele abdominal anterior este una dintre zonele corpului cea mai afectata de imbatranire, de variatii mari ale greutatii corporale, de stilul de viata mai putin disciplinat, de acumulari de tesut adipos, acumulari anormale de grasimi sau sarcini. Timp de decenii, aceste dismorfii au facut ca multi barbati si femei sa urmeze exercitii fizice, fizioterapie, sport, regimuri alimentare si tot felul de tratamente non-invazive, pentru a rezolva aceste probleme. Iar in fata rezultatelor foarte limitate si nesatisfacatoare obtinute, cea mai buna solutie s-a dovedit a fi abdominoplastia chirurgicala.

Corectia chirurgicala a laxitatii peretelui abdominal printr-o procedura deschisa de abdominoplastie a fost o practica acceptata de la mijlocul secolului al XX-lea. Procedura a fost revizuita si actualizata de nenumarate ori. Atunci cand se efectueaza proceduri de conturare abdominale este necesar sa se inteleaga anatomia regiunii abdominale si modul in care aceasta se refera la operatia chirurgicala ce urmeaza a fi efectuata. Anatomia peretelui abdominal este atat de simpla si eleganta! O cunoastere aprofundata a retelei vasculare, inervarea, limfatica, precum si structura profunda si superioara a peretelui abdominal este importanta pentru efectuarea abdominoplastiei si a procedurilor de conturare abdominale. Foarte importanta este cunoasterea structurilor si retelei vasculare a tesutului moale abdominal, aceasta fiind critica pentru obtinerea in conditii de siguranta a unui rezultat optim estetic.

Intelegerea componentelor musculare si fasciale ale peretelui abdominal este importanta pentru repararea herniei si a eventualelor sale complicatii. Distributia senzoriala este, de asemenea, importanta atunci cand se analizeaza plasarea inciziei in procedurile de chirurgie estetica de conturare a corpului.

Forma abdomenului este definita de structura scheletului, de cantitatea si distributia grasimii, aspectul si starea pielii, tonusul sistemului muscular, precum si de proeminenta organelor intraabdominale. Fiecare dintre aceste componente reprezinta o variabila independenta in diagnosticul deformarii peretelui abdominal si va determina tipul de tratament indicat pentru pacient. Modificarile abdominale pot fi rezumate astfel: cutanate (pliuri, vergeturi, cicatrici, laxitate si retractii), acumularea de tesut subcutanat (lipodistrofie), precum si cele care afecteaza sistemul muscular (diastaza, adica separatia muschilor abdominali, hernia, eventratia si convexitatea). Scopul final al interventiei chirurgicale este de a realiza un contur estetic, cu cicatrici acceptabile, precum si revenirea completa a functiei centurii abdominale.

Optiunea corecta a pacientului si informarea acestuia sunt factori primordiali pentru a asigura succesul pe termen lung al procedurii. Selectarea procedurii de abdominoplastie ideala depinde de gradul excesului de piele si a vergeturilor, a lipodistrofiei si laxitatii musculare. Pacientii care opteaza pentru abdominoplastie trebuie sa aiba asteptari realiste si sa urmeze unele modificari sanatoase ale stilului de viata care includ o dieta echilibrata si exercitii fizice practicate in mod regulat. In prezent, sunt disponibile mai multe tehnici chirurgicale pentru conturare abdominala. Bazate pe caracteristica individuala a anatomiei fiecarui pacient si a obiectivelor acestuia, aceste proceduri de conturare abdominala includ liposuctia si diferite tehnici de proceduri de abdominoplastie, combinate sau nu cu liposuctie.

Powered by Web Agency