Despre Dr. Marius Popescu

Interesul Dr. Popescu pentru chirurgia plastica s-a nascut din fascinatia pentru anatomia umana. Dupa terminarea Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila a obtinut, din prima incercare, unul din cele 10 locuri la concursul de rezidentiat care reveneau chirurgiei plastice.

Cariera sa chirurgicala care a inceput in Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a fost indrumata de renumitul Profesor Dr. Lascar Ioan, unul din cei mai buni chirurgi plasticieni din Romania. Aici a inceput prin a trata oameni cu traumatisme, tumori, infectii la nivelul fetei si membrelor, prin tehnici de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, acumuland mii de ore de experienta chirurgicala. De peste 12 ani opereaza in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, ultima frontiera, catre care sunt trimise cele mai grave cazuri din Bucuresti si din tara.

Urmatorul pas a fost chirurgia estetica, un domeniu care a avut o dezvoltare spectaculoasa la nivel mondial si care a revolutionat felul in care aratam. Chirurgia plastica nu se limiteaza doar la imbunatatirea aspectului estetic ci poate fi foarte eficienta in corectarea unui defect fizic ca urmare a unui accident sau a unui traumatism. Este o profesie frumoasa care ofera multe satisfactii. Prin participarea la numeroase cursuri de pregatire, congrese, proiecte de cercetare nationale si internationale in domeniul chirurgiei plastice si estetice, dr. Popescu a fost permanent preocupat sa se perfectioneze, fiind la curent cu cele mai noi si avansate tehnici in domeniu.

 

Viziune

Dr. Marius Popescu se simte privilegiat sa aiba o profesie care combina interesul sau in stiinta cu dorinta sa de a ajuta oameni. Atingerea unor rezultate excelente necesita nu numai o planificare minutioasa, atentie la detalii, procedee de ultima ora, indemanare ci si angajamentul comun al chirurgului si al pacientului deopotriva.

Dr. Popescu are ca scop: siguranta pacientului si rezultatele naturale. In cursul primei consultatii, asculta cu atentie problemele si asteptarile pacientului. Este important sa informeze pacientul despre ce urmeaza inainte, in timpul si dupa operatie. Materiale foto si video ale procedeelor si rezultatelor inainte si dupa operatie sunt disponibile in cadrul consultatiei.

Dr. Popescu este hotarat sa obtina cel mai bun rezultat la fiecare operatie. Atentia sporita la detalii conduce la rezultate naturale, de aceea evita supracorectiile. “Prea putin” este mult mai usor de retusat decat “prea mult”. Doctorul nu efectueaza operatii care exagereaza trasaturi si depasesc limitele anatomice si estetice umane. Dupa proceduri, doctorul prefera sa monitorizeze atent pacientii pentru a urmari intregul proces de recuperare. 

 

Specializare

2014 - Dubai, Mentor Surgical Excellence Course - Breast Surgery

2013 - Sinaia, Romanai - ISAPS Curs de Rinoplastie

2012 - Heidelberg, Germania - Allergan Master Class - Breast Surgery

2012 - Bucuresti, ProDerma "Tehnici avansate de injectare cu acid hialuronic si toxina botulinica"

2011 - Bucuresti, Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania, "Breast Augmentation and Reconstruction Workshop"

2011 - Palermo, "XXIV Congresso Nazionale della Societa Italiano di Microchirugia"

2002 - 2014 - Participari anuale la Conferintele Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania

2011 - Poiana Brasov, Romanian Association of Anti - Aging Medicine, “International Congress of anti-aging medicine”

2011 - Bucuresti, Bucharest Emergency Hospital, "Basic techniques in microsurgery"

2010 - Madrid, Mentor, « Mentor Paragon Forum» Subject : Breast implants

2009 - Budapest, Hungarian Society for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery « International Forum of Plastic Surgery »

2009 - Bucuresti, Sanofi « Protocolul standard de injectare Sculptra »

2008 - Bucuresti, Romanian and Hungaryan Plastic Associations, « 1st International Congress ofthe Romanian Plastic Surgeons - Present and Future in Plastic Surgery »

2007 - Sinaia, Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania « Tratamente utilizate in reintinerirea faciala »

2005 - Bucuresti, International Craniofacial Institute Texas, « Curs international de Chirurgie Craniofaciala »

2005 - Bucuresti, Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania, « International Symposium actual concepts in burns treatment »

2002 - Bucuresti, Seminar Romano - Francez cu tema “Tratamentul modern al arsurilor”

2002 -Targu Mures, Asociatia Romtransplant si Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, « Congres International Romtransplant »

 

Curriculum Vitae

PROFESIA:

Medic Primar Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva
Asistent cercetare Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva - Specialitatea Microchirurgie

EXPERIENTA PROFESIONALA:

2002 - prezent : Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Calea Floreasca nr. 8, Sector 1
Medic Primar Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva

2006 – prezent : Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti - Floreasca
Asistent Cercetare Stiintifica - Specialitatea Microchirurgie

EDUCATIE:

2001: Concursul de Rezidentiat national - Specialitati chirurgicale - obtinerea unuia din cele 10 posturi anuale de Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva din Romania

1995 - 2001 : Facultatea de Medicina – Universitatea de Medicina si Farmacie ’’Carol Davila’’ Bucuresti

1998 - 2003 : Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica – Academia de Studii Economice Bucuresti

APTITUDINI ŞI COMPETENŢE:

Microchirurgie cu microscop optic - nivel avansat
Asistent cercetare stiintifica - Specializare in domeniul Microchirurgiei Reconstructive

SOCIETATI PROFESIONALE:

Membru activ al Societatii Academice Romane de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva afiliata la UEMS, ESPRAS, IPRAS, EBA

LUCRARI, REFERATE, COMUNICARI, ARTICOLE:

2009 - "Sentinel skin allograft - a reliable marker for monitoring of composite tissue transplant rejection"

Zamfirescu DG, Lascar I. [...] M.Popescu [...]

2008 - "Photodynamic therapy – applications and potential in Plastic Surgery"

Popescu M., Udrescu G.[...] Congresul ACPR, 2008, Bucuresti

2006 - "Hand tumors correct evaluation between radical excision and a conservative surgery for preserving hand function"

I.Lascar [...] M. Popescu [...] Al doilea Congres International al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România., Sinaia, 25-28 octombrie 2006, in Annals of Plast. Surg. Reconstruct. Microsurg. 3/2006, pag. 62

2006 - “Secondary procedures following digital replantation”

I. Lascar, D. Zamfirescu [...] M. Popescu [...] Al doilea Congres International al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România., Sinaia, 25-28 octombrie 2006, in Annals of Plast. Surg. Reconstruct. Microsurg. 3/2006, pag. 71

2006 - “Transplantele de Tesuturi Compozite – o Noua Frontiera in Chirurgia Plastica Reconstructiva, Chirurgia Mainii, Microchirurgie si Chirurgia de Transplant”

I. Lascar, D. Zamfirescu [...] M. Popescu, [...] la Al XXIII-lea Congres National de Chirurgie al Societatii Romane de Chirurgie, Baile Felix 24 – 27 mai 2006, in Rezumate, pg.305

2005 - “Topografia interna a nervilor periferici – studiu imagistic folosind RMN si ecografia de inalta rezolutie”

D. Zamfirescu, I. Lascar, S. A. Popescu [...] M. Popescu [...] Conferinta Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România., Sinaia, 13-15 octombrie 2005, in Annals of Plast. Surg. Reconstruct. Microsurg. 3/2005, pag. 80

2004 - “Progrese si limite in microchirurgia reconstructiva a membrelor”

I.Lascar, S.A. Popescu, D. Zamfirescu [...] M. Popescu [...] Primul Congres al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România., Sinaia, 6-9 octombrie 2004, in Analele Chir. Plast. Microchir. Reconstruct. 3/2004, pag. 111-112

2004 - "Transplantele de tesuturi compozite – o noua frontiera in chirurgia plastica , chirurgia mainii, microchirurgie si chirurgia de transplant”

I. Lascar, D. Zamfirescu [...] M.Popescu [...] Primul Congres al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România., Sinaia, 6-9 octombrie 2004, in Analele Chir. Plast. Microchir. Reconstruct. 3/2004, pag. 198

2004 - "Concluzii preliminare dupa 6 ani de la primul transplant de mana”

I.Lascar D. Zamfirescu [...] M.Popescu [...] Primul Congres al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România., Sinaia, 6-9 octombrie 2004, in Analele Chir. Plast. Microchir. Reconstruct. 3/2004, pag. 199Media

Inventie romaneasca, premiata cu aur la Bruxelles

O echipa de cercetatori romani a primit medalia de aur la Targul de Inovatii - Innova de la Bruxelles pentru o noua tehnologie medicala care va permite regenerarea mai rapida a suturilor nervilor periferici. Inventia este utila cu atat mai mult cu cat in prezent sunt necesare grefe de nervi pentru salvarea zonelor afectate, scrie Mediafax.

Echipa - formata din inginer Madalina Albu, profesor doctor Ioan Lascar, doctor Dragos Zamfirescu, doctor Marius Popescu, doctor Ion Zegrea, academician Maya Simionescu si cercetatoarele Irina Domnica Titorencu si Georgeta Bumbeneci - a fost premiata pentru Biocond Nerv, tehnologie care permite regenerarea mult mai rapida a suturilor nervilor periferici.

Proiectul, desfasurat in parteneriat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Textile Pielarie si Institutul de Biologie si Patologie Celulara "Nicolae Simionescu", are o importanta deosebita atat din punct de vedere medical, cat si comercial, arata un comunicat remis marti de echipa de inventatori.

Powered by Web Agency